[LGBT::membername]

Florence Gaillard

Mijn naam is Florence Gaillard, ik ben 46 jaar en kom oorspronkelijk uit Frankrijk. Ik woon sinds 1986 in Utrecht waar ik werk als lerarenopleider. Ik heb twee dochters van 17 en 14.
GALE vervult in mijn oogen waardevolle taken en ik verheug me op mijn toekomstige taak bij de raad van toezicht.
Na mijn coming-out in 1999 ben ik vrijwiliger geworden bij de vereniging Orpheus en de stichting De Kringen. Sinds 2005 zit ik in het bestuur van de lesbo-homogroep van de AOb. Sinds januari ben ik de secretaris daarvan geworden en onze groep heet tegenwoordig AOb-Roze. Tussen 2007 en 2009 was ik ook lid van de kerngroep van RozeLinks. In het kader van deze activiteiten heb ik de gelenheid gehad om deel te nemen aan ILGA conferenties, studiedagen over homoseksualitet, politiek debatten en nog andere roze activiteiten. Dit geeft me een goed zicht op wat er gebeurt op het gebied van de homoemancipatie in nederland en in Europa.
In het kader van mijn werk en van mijn vrijwilig activiteiten wil ik graag meewerken aan het volgende doel: zorgen dat ieder leraar(es), LGBT en hetero, een veilig omgeving weet te bieden aan zijn of haar LGBT leerlingen en collegae en weet adequaat te rearegen wanneer deze leerlingen en collegae gediscrimineerd worden vanwegen hun geaardheid.